Doe mee

Aan de slag binnen innovatieve projecten? Hieronder een oproep aan melkveehouders die gezamenlijk verder willen komen in zeer uitlopende thema's. Ontdek welk project bij jou past!

In navolging van het succes van Vruchtbare Kringloop-projecten in andere regio’s gaat nu ook het project Vruchtbare Kringloop Gelderland (VKG) van start. 300 agrarische ondernemers uit de Gelderse Vallei, Randmeerkust, Veluwe, IJsselzoom en het Rivierengebied kunnen meedoen aan VKG.

Het project richt zich op het duurzaam ontwikkelen van een vitaal platteland in deze regio. Deelnemers werken aan het verbeteren van de bodemvruchtbaarheid, het verminderen van de milieubelasting en het vergroten van de biodiversiteit. Daarmee werken zij aan een duurzame en economische groei van hun agrarisch bedrijf, maar ook aan een vitaal platteland. Interesse? Bezoek de website van Vruchtbare Kringloop Gelderland. Er is plaats voor 300 deelnemers. 

Lees meer

Melkveehouders in Overijssel zijn aan de slag met het verder sluiten van de kringloop op het eigen bedrijf. In studiegroepen onder leiding van experts wordt gewerkt aan mineralenbenutting en beperken van verliezen. Verbeteren van het bedrijfsresultaat én bewust omgaan met de mineralenstroom is het resultaat.
In Vruchtbare Kringloop Overijssel krijgen deelnemers tijdens de bijeenkomsten veel praktische informatie aangeboden waarmee ze thuis aan de slag kunnen. En natuurlijk leren deelnemers veel van elkaar. Met gerichte maatregelen kunnen zij economisch voordeel behalen en ontwikkelingsruimte creëren. Meer kennis helpt om meer rendement uit de bodem te halen en de mineralenverliezen te beperken.

Lees meer