In de samenleving

De verbinding met de samenleving opzoeken wordt steeds belangrijker voor de agrarische sector. Als boer kan je daar zelf je steentje aan bijdragen door in contact te komen met burgers. Je verbinden aan de samenleving kan op verschillende manieren; op je eigen bedrijf, via social media, of door mee te doen aan boer-burger initiatieven. Lees hieronder welke organisaties zich bezig met de boer-burgerverbinding.

Organisaties

Boert Bewust | Stimuleert maatschappelijk ondernemen

Boert Bewust stimuleert boeren en tuinders om maatschappelijk verantwoord te ondernemen op een open en transparante manier. Zij helpt agrariërs om hun omgeving op een innovatieve manier te betrekken bij hun bedrijf, zodat er echte en open gesprekken ontstaan en meer wederzijds begrip. Door goede gesprekken op het erf te voeren en door échte’ verhalen te vertellen op social media en via vlogs, bijvoorbeeld.

Wakker Boer | Boeren in de nieuwe tijd

Wakker Boer onderneemt concrete doe-activiteiten, voornamelijk in Oost-Nederland, voor en met boeren én samenleving. Boeren kunnen meedoen aan de Praktijkschool voor Verbindend Ondernemen of aan andere activiteiten. Samen met boeren, boer-betrokkenen en de samenleving worden ZinInBoeren-films gemaakt waardoor boeren en samenleving weer Zin In Boeren krijgen en samen nieuwe invulling geven aan de betekenis van boeren en de landbouw.